Dawno nie byliśmy na takiej rybnej uczcie jak w restauracji Fusion w hotelu The Westin Warsaw. Tam co piątek punktualnie o godz. 18.00 zaczyna się Fish Market, podczas które można do woli najeść się ryb i owoców morza.
Wybór przysmaków jest ogromny – m.in. ostrygi i mule oraz wyszukane gatunki ryb, sushi, sashimi i dużo warzyw. A jeśli będzie wam mało, to możecie ugotować ulubione danie wraz z szefem kuchni Januszem Korzyńskim, słynący z zamiłowania do kuchni azjatyckiej. Ucztowanie kończy się wykwintnym deserem, a o podniebienia gości dba szef cukierni Adam Jakubowski.
Wejście na Fish Market kosztuje 179 zł (rezerwując on-line jest taniej), w cenie jest bardzo dużo jedzenia, a także wino (z dolewką). Owocami morza można delektować się przez kilka godzin, bo aż do 22.30. Musimy przyznać, że hotel Westin za każdym razem zaskakuje nas kulinarnie. Janusz Korzyński w trakcie copiątkowego rybnego bufetu serwuje podczas gotowania z gośćmi m.in. łososia, suma (jedliśmy tę rybę pierwszy raz w życiu właśnie w Westinie i jest przepyszna), krewetki, halibuta, pstrąga… Zapewniamy, że jeśli raz zajrzycie do restauracji Fusion, będziecie powracać wielokrotnie.
Fish Market
Kiedy: w każdy piątek w godz. 18:00-22:30
Cena: 179 zł, przy zamówieniu przez internet cena wynosi 135 zł.
Rezerwacje: www.restauracjafusion.pl.