Na Walizkach

  • Wiadomości
  • Loty
  • Miejsca
  • Porady
  • Ludzie
  • Sprawdzony nocleg
  • Gadżety
  • Top 10
  • Krótkie wypady
Dzieje się, Loty, Transport, Wiadomości

Finnair: nowy szef kuchni i nowe autorskie menu w samolotach

17 listopada, 2016

Finnair zapowiedział współpracę z fińskim szefem kuchni Eero Vottonen przy tworzeniu najnowszego autorskiego menu. Praca nad menu z Eero Vottonen wniesie prawdziwie nordyckie smaki na dalekodystansowych trasach Finnaira klientom podróżującym klasą biznesową i wylatującym z Helsinek do wszystkich portów lotniczych, począwszy od 11 stycznia 2017 r.

finnair_menu_talvi

W ubiegłym roku, Eero Vottonen został wybrany jako kandydat Finlandii do prestiżowego konkursu Bocuse d’Or, odbywającego się co dwa lata w Lyonie we Francji. Bocuse D’Or to prawdopodobnie największy konkurs kulinarny na świecie, sprowadza 24 szefów kuchni z różnych krajów, aby rywalizowali ze sobą na arenie międzynarodowej. W trakcie swojej kariery, Vottonen pracował w najlepszych kuchniach Finlandii i w takich restauracjach jak Chez Dominique, Luomo, G.W. Sundmans i Olo.

finnair_vottonen„Eero szybko stał się jednym z najlepszych szefów kuchni w Skandynawii, dlatego cieszymy się, że możemy zaoferować naszym pasażerom podróżującym klasą biznesową na trasach dalekodystansowych tak wyjątkowe jedzenie”, mówi Maarit Keränen, szefowa obsługi pokładowej fińskiego przewoźnika. ” W przyszły rok jest stulecie Finlandii, będzie to dla nas wyjątkowa okazja, aby współpracować z kandydatem Finlandii w konkursie Bocuse d’Or. Życzymy powodzenia Eero, który  obecnie przygotowuje się do ostatniego etapu tego prestiżowego wydarzenia, które odbędzie się w styczniu. ”

„W ciągu ostatnich kilku lat, miałem na tyle szczęścia, że mogłem pracować z najlepszymi szefami kuchni i dzięki tym doświadczeniom nauczyłem się bardzo różnorodnego podejścia do jedzenia”, mówi Eero Vottonen, kandydat Finlandii w konkursie Bocuse d’Or 2017. „Moja filozofia związana z jedzeniem jest tak naprawdę bardzo prosta, smak zawsze jest na pierwszym miejscu dlatego chcę używać składników dobrej jakości, które pochodzą od okolicznych dostawców.”

Autor: redakcja

Comments

comments

Tags | Eero Vottonen, Finlandia, Finnair, jedzenie, menu, samolot
 0
Share Now

You Might Also Like

Dzieje się, Europa, Loty, Transport, Wiadomości

British Airways: od 1 lipca olimpijskie dania

2 kwietnia, 2012
Dzieje się, Loty, Transport

Finnair dodaje nowe rejsy do Warszawy i rozszerza ofertę lotów do Reykjaviku

17 stycznia, 2017
Ameryka Północna i Karaiby, Polska, Transport

Dreamliner LOT-u prawie gotowy. Zobacz najnowsze zdjęcia!

25 kwietnia, 2012
Loty, Transport, Wiadomości

Przewodnik piwny dla miłośników tanich lotów

8 listopada, 2013
Previous Post Pasażerowie Air France KLM polecą do Kostaryki, Salwadoru, Gwatemali, Nikaragui i Hondurasu
Next Post Wyjazdy weekendowe 2017 – porównanie europejskich destynacji

Video

Zapisz się do naszego Newslettera

Dwa razy w miesiącu będziesz otrzymywać wybrane promocje, ciekawe porady i dedykowane oferty.

    Hand Picked Posts

    • Afryka, Atrakcje, Kierunki, Miejsca, Porady, Relacje / Blogi, W podróży

      Casablanka i Rabat – nowoczesna strona Maroka!

      22 września, 2024
    • Marrakesz – co warto zobaczyć?

      6 września, 2024

    Tagi

    Air France atrakcje Azja bilet Boże Narodzenie cena Chopin Czechy Dubaj Emirates Finnair Gdańsk hotel jedzenie KLM konkurs Kraków lato Londyn lot lotnisko Lufthansa Modlin narty nocleg obniżka okazja pasażer PLL LOT podróż polska Poznań połączenie Praga promocja Ryanair samolot tani urlop wakacje Warszawa Wizz Air wyjazd wyprzedaż zima




    Obserwuj nas na Facebooku

    Archiwum

    meta

    • Zaloguj się
    • Kanał wpisów
    • Kanał komentarzy
    • WordPress.org

    strony

    • Cookie Policy
    • Nowa odsłona serwisu NaWalizkach
    • O nas
    • Regulamin
    • Reklama

    © 2020 Na Walizkach. All Rights Reserved. Designed by 022studio.pl