Na Walizkach

  • Wiadomości
  • Loty
  • Miejsca
  • Porady
  • Ludzie
  • Sprawdzony nocleg
  • Gadżety
  • Top 10
  • Krótkie wypady
Dzieje się, Hotele

Pasjonaci wina spotkali się w hotelu Mercure Warszawa Centrum

6 marca, 2015

W hotelu Mercure Warszawa Centrum odbyło się spotkanie pasjonatów wina, którzy mieli niebywałą okazję do degustacji win serwowanych w restauracji Winestone. Zaproszeni goście mieli szansę nie tylko wypróbować specjalnie wyselekcjonowaną kolekcję win, ale również spośród nich wybrać te, które pojawią się w sprzedaży w trakcie wielkanocnej edycji targów organizowanych w restauracjach.

Wino_Winestone2

Po raz trzeci restauracja Winestone w hotelu Mercure Warszawa Centrum przy ul. Złotej 48/54 ugościła dziennikarzy i przyjaciół podczas degustacji win. Celem tych spotkań jest promocja oferty, ale również wspólne wybranie wraz z klientami najbardziej interesujących szczepów i aromatów. To nieodłączna część filozofii restauracji Winestone, która opiera się na nieformalnej atmosferze na wzór wine barów.

Wielkanocna selekcja

Zaproszeni na degustację goście spróbowali 10. win, pochodzących od lokalnych, ściśle wyselekcjonowanych producentów, których ofertę rzadko można spotkać w Polsce. Cześć z nich powstała z endemicznych szczepów winorośli, co czyni je jeszcze bardziej wyjątkowymi. Po raz pierwszy również, w trakcie spotkania w restauracji Winestone degustowano trunki z tak odległych krajów jak Liban czy Urugwaj.

Wino_Winestone1

– Z wybranych win szczególnie interesujące jest hiszpańskie Tridente Prieto Picudo VdlT Castilla Leon – podkreśla Paweł Anders, dyrektor projektu Winestone. – Jest ono wręcz stworzone, by delektować się jego głębokim smakiem. Wino posiada atramentowo-rubinowy kolor, a niecodzienny mineralny bukiet wsparty jest aromatami czerwonych i ciemnych jagód oraz lukrecji wraz z delikatnym podmuchem pieprzu. Żywe, charakterne wino z odrobiną pikanterii, wyrazistym smakiem czarnej i czerwonej porzeczki oraz nutami wanilii, doda klasy każdemu świątecznemu posiłkowi.

W trakcie spotkania spróbowano m.in. Boschendal Shiraz Mourvedre Viognier z RPA czy włoskich Muller Thurgau Tramin i Chardonnay Planeta. Nie lada atrakcją były również przekąski w stylu śródziemnomorskim, dopasowane do układu prezentowanych trunków m.in. chorizo w formie małych, pieczonych, a potem duszonych w winie kiełbasek.

Wielkanocna oferta będzie dostępna w restauracjach Winestone od 23 marca 2015, a ich cena zacznie się już od 24zł.

Autor: redakcja

Comments

comments

Tags | Mercure Warszawa Centrum, Paweł Anders, Winestone
 0
Share Now

You Might Also Like

Dzieje się, Gdzie spać, Hotele

Z wizytą w Winestone w hotelu Mercure Warszawa Centrum

31 stycznia, 2015
Previous Post Emirates: od 3 czerwca loty na Bali
Next Post Nowości od Lufthansy

Video

Zapisz się do naszego Newslettera

Dwa razy w miesiącu będziesz otrzymywać wybrane promocje, ciekawe porady i dedykowane oferty.

    Hand Picked Posts

    • Porady

      Jak podróżować z PKP Intercity podczas epidemii

      6 maja, 2020
    • Porady

      Koronawirus. To kraje, do których nie powinieneś jechać!

      24 lutego, 2020

    Tagi

    Air France atrakcje Azja bilet cena Chopin Czechy Dubaj Emirates Finnair Gdańsk hotel jedzenie KLM konkurs Kraków lato Londyn lot lotnisko Lufthansa Modlin narty nocleg obniżka okazja pasażer PLL LOT podróż polska Poznań połączenie Praga promocja Ryanair samolot tani urlop wakacje Warszawa Wizz Air Wrocław wyjazd wyprzedaż zima




    Obserwuj nas na Facebooku

    Archiwum

    meta

    • Zaloguj się
    • Kanał wpisów
    • Kanał komentarzy
    • WordPress.org

    strony

    • Cookie Policy
    • Nowa odsłona serwisu NaWalizkach
    • O nas
    • Regulamin
    • Reklama

    © 2020 Na Walizkach. All Rights Reserved. Designed by 022studio.pl