Zajrzeliśmy do Winestone w hotelu Mercure Warszawa Centrum. „Nic dodać, nic ująć. Smak pasji. Szczerość kulinarnej formy” – takim hasłem restauracja zachęca gości do skosztowania dań. Nowa koncepcja obejmuje zmianę menu oraz wnętrz. Wszystko po to, aby uwzględnić najnowsze trendy kuchni nowoczesnego stylu życia i oczekiwań gości.
W koncepcie restauracji Winestone w hotelach Mercure klienci mogą degustować najlepsze wina zebrane w nowej karcie Mercure. Na ich specjalne życzenie w restauracji będzie można kupić na wynos butelkę ulubionego trunku i rozkoszować się jego smakiem w zaciszu własnego domu.
Winestone w Mercure Warszawa Grand
Doskonała lokalizacja przy ul. Kruczej, z pewnością zostanie doceniona przez osoby, które wychodząc na lunch lub kolację chcą posmakować oryginalnych potraw. Restauracja Winestone w Mercure Warszawa Grand to stylowe miejsce, w którym hasło „Smak pasji. Szczerość kulinarnej formy” gwarantuje niepowtarzalne doznania dla podniebienia.
Szczególną uwagę zwraca otwarta kuchnia; klienci oczekując na zamówiony posiłek, mogą przyglądać się niezwykłej sztuce oraz pasji, z którą przygotowywane są potrawy. W restauracji, menu komponowane jest na bazie świeżych produktów i dostępnych sezonowo warzyw oraz owoców. W wiosenno-letniej karcie, goście mogą rozkoszować się na przykład doskonałymi stekami black angus, jagnięciną czy rybami.
Ponadto znajdują się w niej lekkie sałatki doskonałe na letnie upalne dni czy przekąski podawane na kamiennych deskach – „les planches”, wśród nich PLANCHES z grillowanymi krewetkami, oliwkami i pomidorami czy z serami i konfiturą morelową. Goście, którzy cenią sobie dobrze znane polskie smaki, w menu znajdą żur, pierogi czy klasyczny rosół. W Winestone klientom oferowany jest także bogaty wybór win wyprodukowanych w winnicach Francji czy Hiszpanii.