W grudniu, Lufthansa wprawia swoich pasażerów w świąteczny nastrój poprzez klasyczne, świąteczne menu, słodkie upominki i bożonarodzeniowe dekoracje. Pasażerowie Klasy Pierwszej i Biznes podróżujący na trasach międzykontynentalnych, będą mogli rozkoszować się tradycyjną pieczoną gęsią z czerwoną kapustą i kopytkami.
Specjalne przedświąteczne menu „Kulinarne pozdrowienia z zimowych gór”, przygotowuje austriacka szefowa kuchni Johanna Maier, korzystając z rozgrzewających przypraw: cynamonu, goździków, imbiru, pieprzu, chilli i curry. Menu dopełniają specjalne ciasteczka i likiery. Dla miłośników kina przygotowany został także specjalny repertuar filmowy dostępny dzięki pokładowemu systemowi rozrywki.
Do końca roku personel pokładowy Lufthansy rozda pasażerom ponad 327 000 pralinek, 300 000 herbatników, 100 000 świątecznych pasztetów oraz wiele innych drobiazgów. Adwentowe wieńce ze świecami zdobią przednią część kabiny samolotów. Od 17 do 24 grudnia, na najmłodszych pasażerów podróżujących Lufthansą czekają też pluszowe świąteczne renifery.
Świąteczny nastrój jest obecny także w poczekalniach Lufthansy na lotniskach. W poczekalni Klasy Pierwszej na lotnisku w Monachium pasażerowie znajdą specjalny bożonarodzeniowy, kulinarny jarmark z sezonowymi przysmakami.
Menu w poczekalniach Lufthansy wzbogacone zostało o tradycyjne keksy, pierniczki, karmelizowane migdały oraz inne bożonarodzeniowe wypieki. Na gości w poczekalniach czeka też około 98 000 czekoladowych monet, 50 000 ozdób choinkowych oraz 30 000 czekoladowych Mikołajów.